شغل مناسب و رازهای پیدا کردن بهترین شغل

خردمند به کار خویش تکیه کند و نادان به آرزوهای خویش.

تفاوت میان پیدا کردن یک شغل و پیدا کردن بهترین شغل معمولا فقط در استفاده از یک استراتژی مشخص است. شناسایی میزان هماهنگی میان خواسته‌های درونی، اهداف، و نیازهای شخصی‌تان با یک فرصت شغلی خاص، زیاد کار آسانی نیست. وقتی به دنبال کاری می‌گردید که از هر نظر مناسب‌تان باشد، مطرح کردن این عوامل بسیار ضروری و مهم است. در ایرانکده، به‌روزترین اطلاعات و راهنمایی‌ها را برای پیدا کردن بهترین کار که عاشق‌اش هستید، در اختیارتان می‌گذاریم.پس تا پایان همراه ما باشید.

 1.ابتدا خودتان را بشناسید

خودشناسی یعنی چه؟ اگر ویژگی‌های درونی‌تان، استعدادها و مهارت‌های‌تان، و حوزه‌ای که به آن علاقه دارید را تعیین کنید احتمالا پاسخ های بسیار پیچیده‌ای برای آن سوال پیدا می‌کنید. نتیجه ارزش تلاش کردنی را که برای رسیدن به آن پاسخ انجام می‌دهیم خواهد داشت. این کار هر زمان که با خودتان فکر می‌کنید «نمی‌دانم چه شغلی را می‌خواهم» می‌تواند کمک شایانی به شما بکند.

2.مهارت‌ها و استعدادهای‌تان را شناسایی کنید

شما همین حالا هم از مهارت‌ها و استعدادهایی برخوردار هستید. شما می‌توانید با بررسی کارهای گذشته‌ی مدرسه‌تان، تجربه‌های کاری، سرگرمی‌ها، و روابط بین شخصی استعدادتان را پیدا کنید. چطور این کار را انجام بدهید؟ می‌توانید با یک دوره‌ی تفکر و تعمق شروع کنید. صحبت کردن با یک مشاور می‌تواند به شما کمک کند روی موفقیت‌های گذشته تمرکز و نقاط قوتتان را شناسایی کنید.

3.در یک آزمون استعدادیابی شرکت کنید

اگر نمی‌دانید به عنوان یک کارمند چه چیزی باید از خودتان ارائه دهید، برای پیدا کردن جواب آن راه‌هایی وجود دارد. . آزمون استعدادیابی به شما خواهد گفت در چه زمینه‌ها و موضوعاتی می‌توانید پیشرفت کنید و چه مشاغلی هستند که شما در آن موفق می‌شوید. شما می‌توانید به صورت آنلاین در «تست چه شغلی برای من مناسب است» شرکت کنید تا ایده های مناسب و دقیقی دست بیابید.

4.با یک مشاور صحبت کنید

صحبت کردن با یک مشاور کاربلد راه دیگر برای یافتن بهترین توانایی‌های‌تان در پیدا کردن کار مناسب است. او می‌تواند به شما کمک کند به انواع مختلفی از پرسش‌های مفید پاسخ دهید. مانند؛

– مهارت‌های کاری من کدامند؟

– مهارت‌های مردمی من کدامند؟

– چه ویژگی‌های شخصیتی دارم که مشاغل بخصوصی را برایم آسان‌تر یا چالش برانگیزتر خواهد کرد؟

– آیا لازم است پیش از آغاز یک حرفه روی مدیریت مهارت‌هایم کار کنم؟

– قبلا چه نقاط قوتی رادر شغلم نشان دادم؟

– در شرایط غیر کاری از چه استعدادهایی برخوردارم؟

– مهارت‌های ارتباطی من چگونه هستند؟

– آیا استعدادهایی دارم که به من در مشاغل یا حرفه‌های مشخص کمک کند؟

– با توجه به مهارت‌ها و نقاط قوتم، چه کاری را باید انتخاب کنم؟

5.به تجربه‌ی کاری‌تان از منظری جدید نگاه کنید

درباره‌ی استعدادهایی که می‌توانید از آن‌ها در سایر حوزه‌های کاری استفاده کنید تفکر خلاقانه داشته باشید. در شغل فعلی و قبلی‌تان چه مهارت‌هایی را در خود رشد دادید که باعث موفقیت‌تان شد؟ به عنوان مثال، کسی که در گذشته حسابدار بوده است ممکن است تصمیم بگیرد دانش و تجربه‌اش را در راه‌اندازی رستوران یا فروشگاه کالاهای ورزشی خودش خرج کند. هدف مالی آن برایش مهم است. در نتیجه می‌توانند بر حوزه‌هایی مانند تولید و فروش، بازاریابی کسب و کارشان، و رضایت مشتری‌ها بیشتر تمرکز کنند.

6. حوزه‌ی مورد علاقه و اشتیاق‌تان را پیدا کنید

در حالی که دریافتن اینکه نقاط قوت و مهارت‌های‌تان کجا هستند مفید است،اما شما می‌توانید مهارت‌های ضعیف‌ترتان را تقویت کنید. آنچه حتی برای موفقیت شما در شغل جدید مهم‌تر نیز هست یافتن شغلی است که شما را هیجان زده کند. سعی کنید پی ببرید به چه چیزی شور و اشتیاق بیشتری دارید تا بتوانید جواب این سوال‌تان را پیدا کنید که: «چه شغلی را باید دنبال کنم؟». اگر کسی از شما بپرسد علاقه و اشتیاق شما در زندگی چیست، پاسخ ممکن است بلافاصله به ذهن‌تان نرسد. پرسش‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند پی ببرید چه شغل یا حرفه‌ای ممکن است برای‌تان جذابیت بیشتری داشته باشد.

– ابتدا چه چیزی شما را نسبت به شغل کنونی‌تان هیجان زده کرد؟

– کدام فعالیت‌های شغلی و پاداش‌هایی به شما انگیزه می‌داد؟

– چه کارهایی باعث می‌شد احساس سرزندگی کنید؟ – چه کاری می‌خواهید انجام دهید که در شغل فعلی‌تان قادر به انجام آن نیستید؟

7. گزینه‌های پیش روی‌تان را بشناسید

بدون داشتن دانش درباره‌ی بازار کار، ممکن است پیدا کردن شغل مناسب که به شما کمک کند پاسخ این سوال را – «چه شغلی را باید انتخاب کنم» بیابید دشوار باشد. در حالی که هر شغلی ممکن است، پاسخ این است: «دنبال کردن آن شغل برای من تا چه حد خطرناکست؟»، «آیا احتمال دارد فوری شغلی پیدا کنم، یا تعداد موقعیت‌های موجود آنقدر محدود هستند که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا شغل جدیدی را شروع کنم؟» علاوه بر یادگیری در مورد شغل‌های موجود، ایده‌ی عاقلانه‌ای به نظر می‌رسد که به دنیای کار وارد شوید و ایده‌های مستحکم‌تری درباره‌ی آنچه شغل‌های مختلف در بر می‌گیرند بیابید. یادتان باشد که شغلی که برای یک نفر مناسب باشد ولی برای شما اصولی و مناسب نباشد.

8. بازار کار را خوب کشف و بررسی کنید

شما واقعا احتیاج دارید خودتان را بشناسید، اما همچنین لازم است بدانید چه نوع شغل‌هایی برای‌تان موجود و میسر است. این به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت، چقدر آماده‌سازی می‌خواهید در بدو کار انجام بدهید، کجا می‌خواهید زندگی کنید، چه مقدار حقوق می‌خواهید داشته باشید، و سایر ملاحضات. شما می‌توانید درباره‌ی صناعی محلی از اتاق بازرگانی شهرتان سوال بپرسید. اما، یک چیز را به خاطر بسپارید که مسیر این مشاغل را خوب بررسی کنید. حتی اگر فرصت‌های زیادی برای یک شغل وجود ندارد، زمانی که چند فرصتی هست، شانس خوبی وجود دارد که بتوانید در آن شغل در صورتی که احساس قدرتمندی و توانایی کنید، راه‌تان را بیابید.

9. در حوزه‌های شغلی جدید وارد شوید

راه‌های مختلف بسیاری وجود دارد که تجارب دست اول و درک و شناخت خوب نسبت به یک شغل پیدا کنید. شما می‌توانید در یک صنعت به طور دلخواه مشغول به کار شوید. در صورت توان دوره کارآموزی بردارید. مربی پیدا کنید که در حال حاضر خودش مشغول انجام آن کار است. به شرکتی سر بزنید که آدم‌ها در آن همین مسیر شغلی را طی نمودند. هرآنچه می‌توانید انجام دهید تا واقعیت آنچه را در آن حرفه اتفاق می‌افتد درک کنید و بتوانید به تبیین پاسخ این سوال کمک کنید که: «چه شغلی را باید انتخاب کنم؟»

10. به یک مسیر شغلی جدید متعهد باشید

وقتی تمام اطلاعاتی که برای تصمیم گیری پیدا کردن شغل مناسب لازم است در اختیار داشتید، باید تعهد محکمی در خودتان ایجاد کنید که مسیر رسید به نتیجه‌گیری نهایی را مصمم دنبال کنید. با داشتن گزینه‌های انتخابی مختلف موجود برای شما، تا زمانی که کاری را به انجام نرساندید تغییر در تصمیم و نظرتان ممکن است. به سایرین درباره‌ی تصمیم‌تان بگویید و بلافاصله آماده شدن برای آن شغل را آغاز کنید.

11. کمک گرفتن برای پاسخ به سوال «چه شغلی برای من مناسب است؟»

همین که مسیرهای شغلی مختلف را بررسی می‌کنید این کمک زیادی به شما می‌کند. شما می‌توانید در کشف و پی بردن به ماهیت وجودی‌تان و آنچه شما را به شکل منحصر به فردی برای مشاغل مختلف واجد شرایط می‌کند راهنمایی بگیرید. مشاور و افراد دانا و بالغ و بازاری می‌تواند به شما کمک کند راه انجام رضایت بخش یک شغل را پیدا کنید.


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا