زندگینامه گالیله

در ریاضیات آنچه مهم است، فكر كردن است! ریاضیات الفبایی است كه خداوند جهان را بر مبنای آن خلق كرد.

گالیله ستاره شناس، دانشمند و فیلسوف ایتالیایی که نقش برجسته ای در انقلاب علمی ایفا کرد. گالیله تلسکوپ را بهبود بخشید و اکتشافات مهم بسیاری در نجوم انجام داد. یافته های او تشویقی بود برایش تا از دیدگاه کوپرنیک که زمین به دور خورشید می چرخد صحبت کند. اما عقاید او بدعت تلقی شد و در حصر خانگی قرار گرفت. بزرگترین کارهای علمی او شامل دو علم جدید درباره سینتیک و استحکام مواد بود.

بیوگرافی کوتاه گالیله

گالیله در سال 1564 در پیزا، دوک نشین فلورانس، ایتالیا در خانواده ای فقیر اما اصیل به دنیا آمد. والدینش به هوش و استعداد ذاتی فرزندشان پی بردند و برای تربیت او فداکاری کردند. به اصرار پدرش، گالیله شغل سودآور پزشکی را مطالعه کرد. اما گالیله در دانشگاه پیزا مجذوب طیف وسیعی از موضوعات شد. او همچنین نسبت به بسیاری از آموزه های ارسطو که در 2000 سال گذشته بر آموزش و پرورش مسلط بود، انتقاد کرد.

گالیله به عنوان استاد ریاضیات در دانشگاه پیزا منصوب شد، اما انتقادهای شدید او از ارسطو او را در بین هم عصرانش منزوی کرد. پس از سه سال آزار و اذیت، استعفا داد و به دانشگاه پادوآ رفت و در آنجا به تدریس ریاضیات پرداخت. سخنرانی های سرگرم کننده او طرفداران زیادی را به خود جلب کرد و او توانست 18 سال آینده را صرف دنبال کردن علایق خود در نجوم و مکانیک کند.

اکتشافات و اختراعات

گالیله-شکل اکتشافات و اختراعات

در طول این مدت، گالیله اکتشافات مهمی در مورد گرانش، اینرسی انجام داد و همچنین پیشرو دماسنج را توسعه داد. او همچنین روی ساعت آونگی کار کرد گالیله همچنین به طور خستگی ناپذیری روی علم gnomonics (گفتن زمان توسط سایه ها) و قوانین حرکت کار کرد.

علم نجوم

گالیله-شکل علم نجوم

گالیله درعلم نجوم به شهرت رسید. به ویژه، حمایت او از هلیومرکزی، مخالفت کلیسای کاتولیک مقدس روم را برانگیخت.

گالیله به همان نتیجه گیری کوپرنیک رسید – اینکه خورشید مرکزیت جهان است و نه زمین. گالیله همچنین به خاطر کارش در مورد حرکات سیاره ای یوهانس کپلر را تحسین می کرد.

تلسکوپ

گالیله-شکل تلسکوپ

گالیله با اختراع اولین تلسکوپ قدرتمند جهان توانست اکتشافات پیشگامانه زیادی در جهان انجام دهد. تلسکوپ گالیله او بزرگنمایی را از حدود 2 برابر به 30 برابر افزایش داد. او با استفاده از این تلسکوپ جدید دریافت که:

زحل یک حلقه زیبا از ابرها داشت. ماه مسطح نبود اما دارای کوه و دهانه بود.

او با استفاده از تلسکوپ خود، چهار قمر مشتری – آیو، گانیمد، کالیستو و اروپا را کشف کرد. او همچنین اشاره کرد که این قمرها به جای خورشید به دور مشتری می چرخند.

زهره

 زمانی که او در فلورانس بود، هدف خود را به سمت زهره برد. او کشف کرد که زهره دارای همان فازهای ماه است و به این نتیجه رسید که به دور خورشید می چرخد و به دور خورشید می چرخد. اگرچه اکتشافات او ثابت نکرد که زمین یک سیاره است، اما کیهان شناسی ارسطویی را فرسایش داد: او ثابت کرد که باید بیش از یک مرکز حرکت در جهان وجود داشته باشد.

حمایت از تئوری هلیومرکزی

گالیله برای حمایت از تئوری هلیومرکزی، شواهد ریاضی کوپرنیک و همچنین شواهد جدیدی از علم نجوم داشت. با این حال، گالیله می‌دانست که انتشار این مطالعات موجب مخالفت مقامات کلیسا خواهد شد. با این حال، او همچنین تمایل داشت که نارضایتی کلیسا را به خطر بیندازد.

کوپرنیک هرگز در مورد مسائل دین یا ایمان بحث نمی کند، و از استدلالی استفاده نمی کند که به هیچ وجه به اعتبار نوشته های مقدسی که ممکن است اشتباهاً تفسیر کرده باشد، بستگی دارد. … او کتاب مقدس را نادیده نمی گرفت، اما به خوبی می دانست که اگر آموزه او ثابت شود، نمی تواند با کتاب مقدس در تضاد باشد، زمانی که آنها به درستی درک شوند.

مخالفت کلیسا

گالیله-شکل کلیسا

کلیسا قبلاً شروع به ممنوعیت آموزه های گالیله کرده بود، به ویژه هر چیزی که از کوپرنیک حمایت می کرد. با این حال، در سال 1623، پاپ جدید، پاپ اوربان هشتم، به نظر آزادیخواهانه تری داشت و به گالیله اجازه داد تا آثار بزرگ خود را در زمینه نجوم منتشر کند – از ایده های کوپرنیک حمایت می کند.

با این حال، پس از انتشار کتاب گفتگو در مورد دو نظام اصلی جهان، عناصر محافظه کار در کلیسا درصدد حمله به عقاید و نوشته های گالیله برآمدند. در این جزوه، به نظر می‌رسید که گالیله سخنان پاپ اوربان هشتم را به سخره گرفته است و باعث می‌شود که پاپ نسبت به گالیله کمتر دلسوزی کند. در نتیجه، گالیله دستگیر و چند ماه زندانی شد. او به بدعت محکوم شد و مجبور شد از عقاید خود دست بکشد.

فرزندان گالیله

گالیله سه فرزند داشت که از مارینا گامبا خارج از ازدواج به دنیا آمد. او به خصوص با یکی از دخترانش، پولیسنا، صمیمی بود. او نام خواهر ماریا سلست را گرفت و وارد صومعه ای در نزدیکی آرستی شد.

انقلاب علمی

خلاصه‌ای از کارهای قبلی او در مورد علوم جدیدی بود که امروزه سینماتیک و استحکام مواد نامیده می‌شوند. یکی از کمک‌های مهم گالیله به انقلاب علمی، به تصویر کشیدن قوانین طبیعت در قالب‌های ریاضی و همچنین استفاده مؤثر از آزمایش و مشاهده برای توسعه نظریه‌ها بود.

«فلسفه در آن کتاب بزرگی نوشته شده است که همیشه در برابر چشمان ما نهفته است – منظورم جهان هستی است – اما اگر ابتدا زبان را یاد نگیریم و نمادهایی را که در آن نوشته شده است درک نکنیم، نمی توانیم آن را درک کنیم. این کتاب به زبان ریاضی نوشته شده است.

فیزیک مدرن

قانون او می گوید: «جسمی که روی یک سطح هموار حرکت می کند، در همان جهت با سرعت ثابت ادامه می دهد، مگر اینکه مختل شود». در قوانین حرکت آیزاک نیوتن گنجانده شد کار تأثیرگذار او باعث شد که بسیاری او را پدر «فیزیک مدرن» بخوانند. آلبرت انیشتین بعداً به کمک های گالیله ادای احترام کرد.

گالیله در حمایت از نظریه کوپرنیک و مبارزه با آن تنها با تلاش برای ساده کردن نمایش حرکات آسمانی انگیزه نداشت. هدف او جایگزین کردن یک سیستم متحجر و عقیم، تلاش بی‌طرفانه و سخت برای درک عمیق‌تر و سازگارتر از حقایق فیزیکی و نجومی بود.

مرگ گالیله

او سال های باقی مانده از زندگی خود را در حبس خانگی در Arceti گذراند. گالیله در 8 ژانویه 1642 در سن 77 سالگی درگذشت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا