متاورس(Metaverse) چیست و نقش آن در زندگی

 متاورس چیست و دقیقا چه هدفی رو دنبال می کند؟

 متاورس (Metaverse)  یک واژه‌ مرکب متشکل از meta به معنی فراتر و universe به معنی جهان است و از همین رو می‌توانیم این کلمه رو فراتر از جهان ترجمه کنیم. این اصطلاح نخستین بار در کتاب علمی‌تخیلی سقوط برفی (Snow Crash)  با نویسندگی نیل استفنسون امریکایی در سال ۱۹۹۲ به کار برده شد. استفنسون از واژه متاورس برای توصیف  واقعیت مجازی استفاده می‌کرد که در اون قهرمان داستان در قالب آواتار خودش با بقیه معاشرت می‌‌کنه، خرید می‌کنه و حتی دشمنان دنیای واقعی خودش رو شکست میده.
البته مفاهیم واقعیت مجازی و دنیایی شبیه Metaverse پیش از کتاب سقوط برفی، در سال 1984 و با رمان نورومنسر (Neuromancer)  نوشته ویلیام گیبسون مطرح شده بود. در واقع پروژه Metaverse شبکه ‌ای گسترده از محیط‌ های مجازی همیشه فعال و آنلاینه که افراد می تونن در قالب آواتار خودشون یا به کمک عینک ‌های واقعیت افزوده با همدیگه و اشیا دیجیتال اطراف ارتباط برقرار کنن. به عبارتی ترکیبی از واقعیت مجازی، بازی آنلاین چندنفره و وب‌گردی.

متاورس

ویژگی‌های اصلی Metaverse

متاورس بر پایه سه مفهوم اصلی استوار است: حضور (Presence)، تعامل‌پذیری (Interoperability) و استانداردسازی (Standardization). در ادامه درباره هر کدام از این ویژگی‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم:
حضور: منظور از حضور آن است که همه کاربران متاورس احساس کنند در دنیایی مجازی و مشترک حاضر هستند و می‌توانند با سایر افراد در تعامل باشند. این احساس حضور باعث می‌شود که کیفیت تعاملات آنلاین بیشتر شود و حس بودن در یک دنیای بزرگ به کاربران انتقال یابد.

تعامل‌پذیری: این مفهوم بدان معنی است که کاربران در دنیای متاورس باید بتوانند مالک تمام دارایی‌های خود باشند و همه جا، حتی در تعامل با سایر کاربران از آنها استفاده کنند. مثلا اگر شما در یک بازی در دنیای Metaverse، یک اسلحه قدرتمند خریداری کرده باشید، باید بتوانید آن را به دوستان خود هدیه بدهید یا حتی به فروش برسانید. همچنین از طریق متاورس می‌توانید در جلسات کاری شرکت کنید و در قرارهای دوستانه حضور پیدا نمایید.

استانداردسازی: این مفهوم به همگام‌سازی زیرساخت‌های متاورس با سایر پلتفرم‌ها اشاره دارد. در واقع با کمک استانداردسازی است که امکان تعامل‌پذیری در Metaverse ممکن می‌شود.

متاورس

متاورس چه ارتباطی با بلاک چین و دنیای کریپتو دارد؟

در جهان متاورس افراد می‌توانند به تبادل دارایی‌های دیجیتالی بپردازند. اما مثل دنیای واقعی، اگر قوانین و قواعد مشخصی برای این مبادلات وجود نداشته باشد، مطمئنا مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد. برای آنکه روش امنی برای اثبات مالکیت دارایی‌ها به‌وجود آید و ابزار لازم برای دریافت و ارسال پول را در اختیار داشته باشیم، به یک تکنولوژی فراتر از متاورس نیاز خواهیم داشت.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که در حال حاضر، بهترین ابزاری که برای مدیریت مبادلات دیجیتالی در اختیار داریم، بلاک چین است. بلاک چین می‌تواند یک روش غیرمتمرکز را در اختیار کاربرانش بگذارد تا بدون هیچ دردسری به انتقال دارایی‌های خود بپردازند.

توکن‌های غیرقابل معاوضه یا NFT ها نیز نقش بسیار پررنگی در دنیای متاورس خواهند داشت. از طریق NFT افراد می‌توانند مالکیت دارایی‌های دیجیتالی خود را در اختیار بگیرند. یعنی هر کاربر، درست مانند دنیای واقعی می‌تواند مالک همه آیتم‌ها، سفارش‌ها و دارایی‌های دیجیتالی خودش باشد و در صورت تمایل، آنها را از پلتفرمی به پلتفرم دیگر انتقال دهد.

ارزهای دیجیتال متاورس

اکثر بازی‌های NFT که دارای ارزهای دیجیتال اختصاصی خودشان هستند، می‌توانند در حوزه ارزهای متاورس طبقه‌بندی شوند. چون یک دنیای مستقل را ترسیم می‌کنند و امکان مبادلات مالی از طریق خرید و فروش، در این دنیا وجود دارد. البته ارزهای دیگری هم هستند که در این دسته‌بندی جای می‌گیرند.

با متاورس قوانین فیزیکی در هم می‌شکند!

بهتر است کمی از دنیای بازی بیرون بیاییم. فرض کنید از طریق اینترنت، یا همین متاورس، با فردی در قاره دیگر آشنا شده‌اید. آشنایی شما نیز به دوستی منتهی شده است. با استفاده از متاورس می‌توانید به همراه دوست خود به یکی از سینماهای مستقر در متاورس رفته و به تماشای فیلمی جدید بپردازید.
علاوه بر تفریح، کارهای دیگری را نیز می‌توان توسط متاورس انجام داد. فرض کنید در جایی زندگی می‌کنید که از محیط تحصیلی یا کاری شما دور است. متاورس با درهم شکستن قوانین فیزیکی، امکان دسترسی به چنین محیط‌هایی را برای تمامی افراد امکان‌پذیر می‌سازد. فرض کنید در خانه خود نشسته‌اید و می‌توانید با همکاران یا اساتید خود رو در رو حرف زده و در جلسات کاری شرکت کنید. 

عکس زن در دنیای متاورس

متاورس؛ جهانی وسیع برای آزمایشات دنیای واقعی

منظور از آزمایش، آزمایش ایده‌های قابل انجام است. این ایده‌های می‌توانند شکل تجاری، اقتصادی یا حتی سیاسی داشته باشند. به این دلیل، عبارت Metanomics ایجاد شده که به مطالعه قوانین اقتصادی متاورس می‌پردازد. Metanomics به این مفهوم می‌پردازد که چگونه می‌توان با استفاده از دنیای مجازی و متاورس به توسعه کسب و کارهای دنیای واقعی پرداخت. مطالعات و آزمایشاتی که در این دنیا انجام می‌گیرد، می‌تواند مفیدتر از دنیای واقعی باشد.
در دنیایی که محدود به مکان نیست و افراد مختلفی از تمامی نژادها و ملیت‌ها وجود دارند، آزمایش ایده‌های تجاری و اقتصادی، پاسخ بهتری به شرکت‌ها می‌دهد. این آزمایشات و بررسی‌ها را می‌توانید به زمینه‌های دیگر نیز بسط بدهید و ایده‌های سیاسی و اجتماعی را نیز مطالعه کنید.

موارد استفاده متاورس

پزشکی

علم

دنیای بازی

گردشگری

فروش خانه

کارهای پرخطر

امکان کسب درآمد در دنیای متاورس

مد و فشن

طراحی و فروش وکسل

مدیریت و برگزاری رویداد در متاورس

ساخت و فروش بازی

خرید زمین در متاورس

در حالی که در دنیای واقعی قیمت املاک هر روز به صورت سرسام آوری بالا میره  زمین های مجازی در متاورس توجه خیلی‌ها رو به خودش جلب کرده، در دنیای متاورس مانند دنیای واقعی میتوان زمین بخرین و حتی اجاره کنین اما خیلی از افراد فکر می‌کنند که فضای متاورس فقط به بازی های ویدیویی و کنفرانس ها و این موارد اختصاص داره ولی در اینجا باید بگیم که خرید زمین در متاورس هم یکی از قابلیت های این پلتفرم هست.
شما می تونین با خرید زمین در یکی ازنقاط گران قیمت و یا حتی تجاری و پر رفت و آمد اون مکان رو به خودتون اختصاص بدین و مالک اونجا باشین و در مواقعی میتونین این زمین رو به افراد دیگه اجاره بدین. این زمین ها رو شما می توانین با توکن غیر قابل تعویض NFT Metaverse land بخرین. یکی از بزرگترین قطعه زمین مجازی خریداری شده در متاورس به وسعت 66304 متر مربع هست و اولین شهری که در متاورس ساخته شد در دیسنتراند با قیمت 90 هزار توکن بود.

کلام آخر

همانطور که در حال حاضر چیزهایی خلق شدن که در صده‌ها و دهه‌های گذشته به ذهن بشری خطور نمی کرد. در آینده هم قطعا مواردی خواهد بود که شاید مطرح کردن جنبه هایی از اون در زمان حال نامفهوم و مبهم باشه. روز به روز بر سرعت پیشرفت و توسعه فناوری افزوده میشه و با ظهور نسل‌های جدید پردازنده‌های کامپیوتری با سرعت خارق‌العاده، بیشتر از هر زمان دیگری توسعه فناوری‌های دیجیتال رو در پیش خواهیم داشت.
در این مقاله در ایرانکده پروژه متاورس و واقعیت مجازی رو مطرح کردیم که به عنوان یکی از پلتفرم های جدید و نوظهور دیجیتالی می‌تواند خیلی از جوانب زندگی انسان رو تحت تاثیر قرار بدهد. اقتصاد دنیای متاورس کاملا مبتنی بر رمز ارز ها و تراکنش‌های بلاکچینی است و معاملات سنتی و رایج در اون جایگاهی ندارن. در پایان این نکته رو بایدمتذکر بشویم که قبل از هر نوع معامله ای دوره یا آموزش سرمایه گذاری و خرید و فروش رو ببینین و سپس اقدام کنین.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا